7 اصل کیک بوکسینگ
کیک بوکسینگ یک ورزش تمام و کامل است
تعداد کالری هایی که شما می توانید در کیک بوکسینگ بسوزانید تقریبا در 30 دقیقه 444 کالری می باشد.
کیک بوکسینگ هم روی قوای بدنی شما تاثیر گذار است و هم روحیه و ابعاد مختلف روحی و ذهنی شما را شکل می دهد
این ورزش هم برای مبارزه (فایت) مناسب است و هم تناسب اندام( کاردیو). این ورزش می تواند هم تازه کارها و هم خبره ها را به چالش می کشاند.
تفاوت کیک بوکسینگ با سایر رشته ها
کیک بوکسینگ نیز مانند بسیاری از رشته های مختلف هنرهای رزمی، امروزه دارای سازمانهای برگزار کننده مسابقات مختلفی است. کیک بوکسینگ خود دارای چندین روش مبارزاتی است،
که هر شخص بنا به توانمندی خود می تواند یکی از سیستم های مبارزاتی آن را برای خود انتخاب نماید. اما نکته مهم این است که در بسیاری از سازمانهای شکل گرفته شده، ما شاهد تقلب و بزرگنمائی در معرفی
خود هستیم.
و البته چندین سازمان معتبر نیز در سطح جهان هستند، که اقدام به برگزار و سازماندهی رویدادهای مختلف و مورد نیاز ورزشکاران کیک بوکسینگ را چه در بعد فنی و چه در بعد علمی پوشش می دهند.
کیک بوکسینگ نیز مانند دیگر ورزش ها، در مسابقات خود از قوانین و مقررات خاصی استفاده می کند، و تمام کشور های ملزم به رعایت قوانین ثبت شده در فدراسیون جهانی خود هستند .
تفاوت اصلی و بارزی که کیک بوکسینگ با سایر رشته های سنتی دارد در دیدگاه آن به مبارزه است ، بر خلاف رشته های سنتی مانند کاراته ، تکواندو ، بوکس و …
هدف فقط کسب یک امتیاز و برخورد سطحی ضربه به حریف نیست ،
بلکه اگر حریف خود را کامل ناک اوت کنید یا خیلی شدید به او آسیب بزنید که دیگر توانایی بازی را نداشته باشد،
اگرچه اگر در حال انجام مسابقه سبک هستید،اما از سطح امتیاز بالاتر و حالت برتری بیشتری نسبت به حریف خود بخوردار خواهید بود.
اگر حملات جدی بیشتری داشته باشید، امتیاز بیشتری به دست خواهید آورد…
مسابقات معمولا در قالب سه راند 2 دقیقه ای برگزار می گردد.
و فردی که در پایان بازی بیشترین امتیاز را داشته باشد، به عنوان برنده اعلام می شود، این امتیاز فقط به تعداد ضربات ارتباط ندارد، بلکه به شدت حملات ، تعداد حملات و حفظ تعادل و بر هم زدن تعادل حریف نیز وابسته است.
البته بر هم خوردن تعادل و اجرای غلط تکنیک ها امتیاز را پایین می آورد.
در این مسابقه بازی کنندگان باید تجهیزات مراقبتی مثل محافظ سر، محافظ پا، محافظ دهان، نگهدارنده ران و … بپوشند، در مواردی که مسابقه دهنده زن باشد، باید از محافظ سینه نیز استفاده کند.
دقیقا قبل از شروع مسابقه، وزن تمام بازیکنان اندازه گیری می شود تا مطمئن شوند که افراد وزن و سلامت استاندارد دارند،
تمام فن های کیک بوکسینگ بر پایه هفت قانون است، فاصله، دفاع، فریب، زمان، قدرت، پایداری و بهترین اجرای ضربات مشت و ضربات پا است.
1.اصل فاصله گرفتن ( 7 اصل کیک بوکسینگ):
همیشه می بایست با حریف خود طول یک دست فاصله داشته باشید، نباید بگذارید حریفتان به شما خیلی نزدیک و یا خیلی دور شود ، و زمانی که آماده حمله هستید، باید بتوانید فاصله بین خود و حریف را بسنجید،
اگر هنگام پیاده کردن تکنیک به اندازه کافی به او نزدیک نباشید، نمی توانید قدرت خود را نشان دهید.
اگر اندازه مناسب را رعایت کنید به راحتی می توانید حرکت حریف را قبل از اجرا متوجه شوید و مطابق با آن اقدام کنید.
2. دفاع کیک بوکسینگ ( 7 اصل کیک بوکسینگ):
اگر می خواهید بر حریف غلبه کنید، بایستی دفاع خوبی داشته باشید، دفاع خوب و به موقع می تواند شانس و زمان فکر کردن را برای شما محیا کند.
اگر پشت به حریف نکنید و یا نخواهید به عقب برگردید و فرار کنید . این امر هم در خیابان می تواند خطرناک باشد و ناخواسته به دلیل عدم دید و کنترل بر روی عملکرد حریف باعث اصابت ضربات بیشتر به شما د
و هم در مسابقات امکان گرفتن اخطار دیسکالیفه را برای شما ایجاد کند که منجرب به ترک میدام مسابقه خواهید شد.
اگر مهارت دفاعی شما پایین باشد، ممکن است علی رغم تمام توانمندی های قدرتی و فنی مغلوب وی شوید.
نکات پیشنهادی ما برای افزایش قدرت دفاعی شما:
. حمله حریف را بدون فوت وقت دفع کنید، مثلا سریع با حرکت دست به آن پاسخ دهید.
. از رقص پا به خوبی بهره گیرید، یادتان نرود، حریف ثابت مانند یک کیسه بوکس آماده خوردن ضربه می باشد.
. یک چشم بر هم زدن از حریف غافل نشوید.
. بعد از دفع حمله حریف حتما با دو سه ضربه با او مواجه شوید و نگذارید از حمله به شما در آسایش فکری باشد.
. قانون حفظ فاصله را به خوبی رعایت کنید.
3. فریب دادن در کیک بوکسینگ ( 7 اصل کیک بوکسینگ):
یک رزمی کار در هر رشته رزمی که می خواهد باشد، فرقی ندارد، اما می بایست یادبگیرد از هوش و نکته سنجی خود بخوبی و سریع استفاده کند، نکته سنجی به این معنی است که حریف را از نظر وضعیت توانمندی سریعا آنالیز کند ، متوجه نقاط ضعف احتمالی و نقاط قوتش باشد، نسبت به کوتاهی قد او و یا بلندی قد حریف برنامه خاص خود را داشته باشد.
اکثرا اساتید فنی و نخبه هنرهای رزمی به شاگردان خود توضیه می کند که هر شب قبل از خواب شطرنج بازی کنند،کیک بوکسر زرنگ می بایست با فریب دادن حریف امتیاز بگیرد،
فریب دادن یک ابزار است، فریب دادن می تواند با شک های سر حالت حجوم سرعتی به جلو، جابجائی پاها به حالت حمله و ضربه و جهش های سریع به جلو و عقب و بازی با یکی از دست های گارد صورت پذیرد.
این کار حریف را ورادار به حدس زدن کرده و در نهایت او را کاملا گیج می کند، برای این که فریب یا اغفال شما بگیرد، باید آن را با قدرت انجام دهید، وگرنه او می فهمد،
توانایی فریب دادن به تمرین زیادی نیاز دارد.
4. زمان بندی ( 7 اصل کیک بوکسینگ):
هیچ تکنیکی بدون زمان بندی مناسب و تاثیر گذار نخواهد بود، و قطعا به حریف اصابت نخواهد کرد.
بدون زمان بندی صحیح بهترین حرکت و تکنیک در جهان نیز موثر نخواهد بود،
زمان بندی نیاز درست از زمان اکشن و ری اکشن های حریف ، فاصله سنجی مناسب و جهت شناسی جابجائی حریف دارد،
خیلی مهم است که بتواند به صورت تجریی و با تمرینات زیاد جابجائی حریف را پیش بینی کنید و در زمان مناسب ضربه مناسب را اجرا کنید.
5. قدرت ( 7 اصل کیک بوکسینگ):
تمرینات رزمی حتما می بایست با برنامه بدنسازی تخصصی مورد نیاز خود انجام پذیرد، بدون شک برای انجام تمرینات رزمی نیاز به ریاضت و تحمل سختی های تمرین بسیاری هستید.
به نوعی تمرینات بدنسازی و افزایش قدرت بدن رزمی کاران بی شباهت با تمرینات کاماندو یا رنجرهای نظامی نیست.
و همیشه بیاد داشته باشید که نرمش و تمرینات اولیه گرم کردن عمومی که حدودا 15 دقیقه تا 20 دقیقه زمان می برد را انجام دهید، و سپس با متد ها و روشهای تمرینی مختلف مانند سیستم HIIT و غیره
به افزایش توانمندی های تخصصی مورد نیاز خود و رشته ورزشی کیک بوکسینگ بپردازید.
انجام و اجرای ضربات رزمی بدون توانمندی لازم مانند یک رقصنده باله می باشد. (بروسلی)
6. پایداری ( 7 اصل کیک بوکسینگ):
یکی از مهارت های مهمی که در هنرهای رزمی و به خصوص کیک بوکسینگ می بایست مورد توجه قرار داد پایداری است، شاید این مفهوم را از دو معنی بتوانیم تحلیل کنیم، یکی به معنای توانمندی مقاومت بدن در مقابل ضربات حریف و استقامت بدن در مقابل تحمل درد ناشی از اصابت ضربات است.
و دیگری تمرینات تعادلی است، همانطور که مستحضر می باشید یکی از تمرینات مهم در فاکتورهای آمادگی جسمانی درکنار استقامت قلبی و عروقی، استقامت عضلانی، قدرت، سرعت، چابکی، ترکیب بدنی، هماهنگ اعصاب وعضلات، توان، انعطاف بدنی و تعادل است.
تعریف تعادل :توانایی ایستادن و کنترل هماهنگ بدن و حرکت آن به عنوان تعادل شناخته میشود. این چیزی است که از حواس اصلی از جمله شنوایی و بینایی ما بهره می گیرد. به گفته sportresilience تعادل را می توان “توانایی حفظ مرکز جرم بدن در بالای نقطه پشتیبان” تعریف کرد.
تعادل پویا در ورزش چیست؟
تعادل پویا توانایی ایستادن و پایدار ماندن در حین انجام حرکات یا اعمالی است که نیاز به جابجایی یا حرکت دادن خود دارد. به این ترتیب هر بار که به هر سمتی گام برداریم، این نوع تعادل را آزمایش خواهیم کرد.
و البته توانایی راه رفتن مستلزم استفاده مداوم از آن است. به همین دلیل است که هر اختلال یا شرایطی که بر این نوع تعادل تأثیر بگذارد تأثیر زیادی بر سطح خودمختاری ما خواهد داشت.
علاوه بر این، یک تعادل دینامیکی خوب به افراد این امکان را میدهد تا با خیال راحت در اطراف خود حرکت کنند،
بدون برخورد با اشیا یا افراد دیگر و البته بدون افتادن. بدون تعادل دینامیکی خوب، فعال ماندن بدنی دشوار است که همانطور که می دانیم تأثیر مستقیمی بر سلامت ما خواهد داشت.
تعادل ایستا در ورزش چیست؟
تعادل ایستا توانایی ما برای نگه داشتن بدن در یک موقعیت و وضعیت خاص است در حالی که تعادل پویا توانایی ما برای حفظ تعادل در هنگام حرکت بدن و راه رفتن است. در تعادل ایستا،
بدن ثابت می ماند و مرکز جرم روی پایه تکیه گاه قرار دارد. این نوع تعادل هنگام انجام فعالیت هایی مانند اسکات زدن یا ایستادن روی یک پا مهم است.
7. اجرای صحیح و کامل ضربات و تکنیک ها ( 7 اصل کیک بوکسینگ)
اجرای صحیح و دانش صحیح بر نحوه اجرای تکنیک ها و ضربات در کیک بوکسینگ بسیار بسیار مهم است.
برخلاف برخی از رشته ها مانند: فوتبال و والیبال و گلف و … که مربی خوب الزاماً نیاز ندارد یک قهرمان خوب باشد، در هنرهای رزمی و رشته رزمی کیک بوکسینگ حتما شما نیاز دارد نزد کسی تمرین کنید که هم دانش و صلاحیت کافی آموزشی داشته باشد.
هم به جزئیات مختلف و اجرای تکنیک ها در شرایط مختلف مبارزه ای و در مقابل حریف های گوناگون اشراف کافی داشته باشد.
مانند جمله معروف بروسلی ” هنرهای رزمی مانند آبی است و هر فرد یک لیوان با طراحی به خصوص خود که این آب در داخل هر لیوان شکل خاص خود را می گیرد”
یک استاد و مدرس خوب هنرهای رزمی هم میتواند تکنیک ها را مطابق با توانمندی شما آموزش دهد و هم می تواند استراتژی و تحلیل خوبی از شکل دفاع وحمله شما را در مقابل یک حریف ارائه دهد.
پس نیاز هست حتما نزد مربی روید که هم بوکس بلد باشد و به اصطلاح معروف ” مشت خورده ” باشد و هم تکنیک های صحیح پا را آموخته باشد و بتواند آموخته خود را به نحو کامل به هنرجو آموزش دهد.
حافظه عضله:
در ورزش کیک بوکسینگ آنقدر حرکت ها را تمرین می کنند تا فرد به مرحله از آمادگی برسد که بتواند بدون نیاز به فکر کردن و اتلاف زمان به بهترین نحو آن را انجام دهد، به این کار موتور یادگیری می گویند.
و نام دیگر آن حافظه عضله است، این مهارت تقریباً با مهارت یادگیری موسیقی برابری می کند، شما می توانید نوت ها را با تمرین های زیاد به طور نا خودآگاه بزنید و بدانید که بعد از آن باید چه اقدامی انجام دهید،
این حافظه عضله است که به شما اجازه می دهد در برابر مهاجم عکس العمل سریع داشته باشید، به این علت که شما این نوع تمرین ها را از قبل به دفعات زیاد تکرار کرده اید و زمانی که در آن موقعیت قرار می گیرید
می توانید بهترین دفاع را بدون فکر قبلی از خود داشته باشید.
تجربه مبارزه در کیک بوکسینگ:
حتما بیاد داشته باشید که اجرای تکنیک ها همیشه روی پد تمرین، کیسه بوکس، میت های مختلف و سامبک برای ارتقای سرعت ، دقت و قدرت شما بسیار مهم است.
اما تمرین در مقابل حریف و یار تمرینی بسیار مهم می باشد و تقریبا اصل مطلب است.
حتما در تمرینات باشگاهی و قبل از به چالش کشیدن خود در میدان واقعی مسابقه خود را در معرض تمرینات دو به دو زیادی قرار دهید.
این تمرینات بنا به سطح آمادگی شما می تواند از تمرینات با اجرای 10 تا 20 % قدرت و سرعت تا تمریناتی با 70-80 % توانمندی شما و یار تمرینی تان باشد.
اما بیاد داشته باشید تمرینات سنگین خطر بازداری شما و احتمال آسیب دیدگی و واماندن شما را از رقابتها می تواند به همراه داشته باشد.
پس پیشنهاد می گردد از تعداد بازیهای بیشتری استفاده کنید، تا اینکه با یک تمرین احساسی سنگین از برنامه تمرینی خود عقب بمانید…
موفق و پیروز باشید