0 تا 100 فرانت کیک در کیک بوکسینگ

0 تا 100 فرانت کیک در کیک بوکسینگ

در این مقاله تمام نکات پیرامون اجرای ضربه فرانت کیک در رشته کیک بوکسینگ را خواهید خواند.

تاریخچه فرانت کیک در کیک بوکسینگ

فرانت کیک

فرانت کیک یکی از ضربات پایه در هنرهای رزمی است. این ضربه در تمام رشته های کاراته ، تکواندو، موی تای، کونگ فو، کیک بوکسینگ، ساواته، سامبو، جودو،جوجیتسو وو غیره استفاده می شود.

مفهوم فرانت کیک

فرانت کیک

همانطور که می دانید هنرهای رزمی مختلف از کشورهای مختلف دارای اسامی ضربات به زبان و گویش آن کشور می باشد.

و این ضربه نیز اسامی مختلف دارد مانند : مائه گری، تیپ ، کیتو و …

اما اسم و تعریف جهانی و قابل قبول آن فرانت کیک (Front kick)  می باشد.

و منظور ترکیب دو کلمه فرانت یعنی مقابل و کیک به معنی لگد می باشد.

خب البته با  توجه به اینکه پایه گذاران کیک بوکسینگ در آمریکا بیشتر فعالیت کرده و این رشته ها را سازمان دادند

این اسم ضربه در کیک بوکسینگ تبدیل به یک اسم جهانی حتی برای رشته های کاراته و جودو، موی تای، سامبو و غیره شده است.

کاربرد فرانت کیک در کیک بوکسینگ

فرانت کیک

هنرهای رزمی مختلف برای دفاع از خود شیوه های مختلفی را اتخاذ کرده اند.

بعضی تاکید بر گلاویزی دارند مانند جودو یا کشتی ، برخی معتقدند که اجازه دهند مهاجم بسیار به آنها نردیک شود و سپس از ضربات مختلف دست مانند مشت استفاده کنند، مانند بوکس یا رشته مشت زنی

اما سبکهایی بر این معتقدند که مهاجم را از فاصله دور کنترل کنند و سپس در صورت عبور از فاصله کنترلی با پا، از ضربات دست استفاده کنند.

و ضربه فرانت کیک برای این منظور ابداع و مورد استفاده قرار می گیرد.

تحلیل فنی ضربه فرانت کیک در کیک بوکسینگ

فرانت کیک

ضربات پا را می توان از زوایای مختلف اجرا نمود. دورانی از  پهلو،  خوابیده روی زمین ، ضربات از پشت ، ضربات به صورت پرشی ، ضرباتت با چرخش 180 درجه ، ضربات با چرخش 360 درجه و البته ضربه به صورت مستقیم یا ضربه فرانت کیک که هدف مورد بحث ما است.

این ضربه به صورت کاملا کشیده و با زانوهای صاق اجرا می گردد و این امکان را برای مدافع ایجاد  میکند که هدف را از دورترین فاصله مورد اثابت قرار دهد.

فرانت کیک

نکاتی که می بایست برای اجرای ضربه فرانت کیک مد نظر قرار داد:

  1. ابتدا زانو را در سینه جمع می کنیم که بتوانیم قدرت لازم را در کپل و ران و باسن ذخیره کرد
  2. باز شدن کامل پا و صاف شدن زانو جهت انتقال کامل نیرو قدرت پا
  3. سینه پا کامل به جلو و پنجه ها به عقب قرار میگیرد، با این عمل ما محل ضربه را محدود می کنیم با محدود کردن محل اصابت ضربه انتقال نیرو ما و تاثیر گذاری ضربه بیشتر می شود،  دقیقا می توان این مطلب را با یک تیر مقایسه کرد که با وجود کوچکی خود اما امکان نفوذ و تخریب فراوانی دارد .  و دلیل  عقب نگهداشتن انگشتان به این خاطر می باشد که پس از اجرای ضربه به ناحیه شکم مهاجم احتمال دفاع او و ضربه با ساعد بر روی پا می رود، که این امر می تواند باعث شکستن انگشتان پا و یا درد زیاد در انگشتان پا  شود،  اما با عقب  نگهداشتن پا دیگر خطری برای آسیب به انگشتان پا  نیست.
  4. حرکت لگن به جلو: این امر را برخی در تکنیک های کیک بوکسینگ به پوش فرانت کیک نام می نهند، اما در بسیاری از سبکهای رزمی مانند کاراته و یا موی تای همان فرانت کیک می گویند. اما هدف از کشش لگن به جلو انتقال ضربه لگن به جلو از یک سو و از سوی دیگر افزایش طول و یا برد ضربه پا آنهم هنگامی که مهاجم در حال فرار یا دفاع به عقب است می باشد.
  5. نکته و مطلب مهمی که حتما  می بایست رعایت شود پس از اجرای ضربه می باشد. حتما  می بایست پس از اجرای ضربه فرانت کیک پا  از همان مسیری که جمع شده بود درسینه مجدد جمع شود و در همان نقطه آغازین قرار گیرد. دو دلیل مهم و عمده دارد، اولین دلیل این است که اگر ضربه پا به زمین بیوفتد و یا  از پایین جمع شود احتمال گرفتن پای شما و یا درو یا سویپ یا جارو کردن پای شما بسیار است و دلیل دیگر اگر پا مجدد در سینه جمع شود به شما قابلیت تصمیم گیری برای اجرای ضربه مجدد فرانت کیک یا میدل کیک یا ساید کیک نیز می دهد که می تواند در غافلگیری مهاجم بسیار تاثیر گذار باشد.
  6. حالت دستها : بهتر است برای تعادل بهتر و حفظ شرایط دفاعی جهت نفوذ احتمالی مهاجم، دست مخالف پای  ضربه زننده جمع و دست موافق  کمی کشیده تر باشد،  تا اگر مهاجم همزمان با اجرای ضربه ما تصمیم به نفوذ جهت اجرای تکنیک های گلاویزی و یا ضربات دست بود،  بتوانیم با دست کشیده مانع مهاجم شویم.

فرانت کیکفرانت کیکفرانت کیک

انواع ضربات فرانت کیک

فرانت کیک

ضربه فرانت کیک البته به دو شکل دیگر مشابه نیز زده می شود:

ضربه هیل فرانت کیک: این ضربه برای درگیرهای خیابانی کاربرد بسیاری دارد،

فرانت کیک

 

 

 

 

 

 

 

 

این ضربه همانطور که از تصویر نیز دیده می شود با پاشنه پا زده یا اجرا می شود، سایر نکات مانند همان فرانت کیک است اما اینبار به جای سینه پا ما پاشنه پا را جلو می دهیم و محل مناسب برای اجرای این ضربه از بالا بر روی زانوی مهاجم در حال پیشروی به سوی شماست و البته در صورتیکه هم انعطاف پذیری خوبی داشته باشید و هم لباس راحتی بر تن کرده باشید می توانیم این ضربه را زیر  چانه حریف اجرا نماییم.

on the feet front kick یا فرانت کیک با روی پا

فرانت کیک

این ضربه بر خلاف ضربه که نیاز به قدرت گیری از کفل یا باسن داشت، کاملا پرتابی و سرعتی از روی مفصل  زانو زده می شود.

در اجرای این ضربه مچ پا را به جلو کشیده و یا خم کرده و با روی پاضربه کاملا پرتابی یا سرعتی به ناحیه تناسلی مهاجم می زنیم.

مشکل اصلی در یادگیری فرانت کیک:

فرانت کیک

مشکل اصلی برای هنرجویان، حالت دادن پنجه های پا یا عقب نگهداشتن پنجه های پای عزیزان می باشد.

فرانت کیک

اگر  اعصاب پای شما توانمندی عقب  نگهداشتن انگشتان پای شما را ندارد، بهتر است ابتدا روی زمین نشسته و پارا چندین بار حالت دهیم و سینه پا را به جلو و انگشتان پا را به عقب می کشیم، پس  از موفقیت می توانیم اینکار را در حالتی انجام دهیم که پا را از زمین بد می کنیم و به مرور پا را نشسته تا بالای سر بالا می آوریم. پس از  موفقیت می توانید ایستاده این حرکت را ابتدا روی دیوار و سپس روی کیسه و میت به صورت اصولی  اجرا نمائیم. امیدوارم از این مقاله بهره کافی را برده باشید.

 

گردآوری: دکتر استاد تورج عنصری

برداشت از مقاله با ذکر منبع بلامانع و مشکل شرعی ندارد و گرنه در حکم دزدی است.

اشتراک گذاری این پست

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار ما با خبر شوید.

مطالب مرتبط