بازآزموزی استایل موزیکال فرم (Musical Form) کیک بوکسینگ 5 اسفندماه

بازآزموزی استایل موزیکال فرم (Musical Form) کیک بوکسینگ 5 اسفندماه

دوره بازآزموزی استایل موزیکال فرم (Musical Form)در کیک بوکسینگ 5 اسفندماه دوره باز آموزی(Musical Form) همانطور که می دانید یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک فایتر در مسابقات قوانین داوری است . و یکی از زیباترین استایلهای مسابقات در کیک بوکسینگ که هیچ آسیبی را در بر ندارد استایل موزیکال فرم MUSICAL FORM می باشد. […]

دوره بازآزموزی استایل موزیکال فرم (Musical Form)در کیک بوکسینگ 5 اسفندماه

Musical form

دوره باز آموزی(Musical Form)

همانطور که می دانید یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک فایتر در مسابقات قوانین داوری  است .

و یکی از زیباترین استایلهای مسابقات در کیک بوکسینگ که هیچ آسیبی را در بر ندارد استایل موزیکال فرم MUSICAL FORM می باشد.

و دلیل آن این است که در این استایل فرد به صورت مرور فن یکسری ترکیبات خاصی را مد نظر قرار می دهد که با ذوق و سلیقه خود و یک

هارمونی زیبا به اجرا در می آورد.

Musical_form

دوره باز آموزی(Musical Form)

انجمن کیک بوکسینگ دانشگاه پیام نور در نظر دارد روز جمعه مورخ 5 اسفنده ماه اقدام به برگزاری یک دوره بازآموزی داوری استایل موزیکال فرم نماید.

که در این رویداد با استفاده از کتاب ترجمه شده داوری ریاست انجمن کیک بوکسینگ دانشگاه پیام نور به تشریح مشخصات داوری در این استایل اشاره خواهد شد.

محل برگزاری این دوره آموزشی در دفتر انجمن کیک بوکسینگ دانشگاه پیام نور، واقع در خیابان خالد اسلامبولی ، میدان بهاران، خیابان شهیده راشل کوری یا 27، پلاک 17 می باشد.

Musical_Form

گزیده بهترین وضروری ترین نکات در قوانین داوری کیک بوکسینگ

 (منطبق بر آخرین قوانین داوری سازمان جهانی و اکو January ‌‌ ـ February 2022)

دوره باز آموزی(Musical Form)

 مقدمه بر دوره آموزشی موزیکال فرم(Musical Form):

احتمالا شما می دانید که کیک بوکسینگ دارای سازمانهای بزرگی در سراسر جهان می باشد، و این سازمانها هر کدام دیدگاهی نسبت به برگزاری رویدادهای خود دارند.

اما سازمان WAkO  در کیک بوکسینگ توانسته است، که در جایگاه سازمانهای مورد تایید IOC و کمیته ملی المپیک و بسیاری از سازمانهای دیکر قرار بگیرد.

پس ما برای موفقیت در عرصه های بین المللی ورزشی که مورد تایید فدراسیون دانشگاهی جهانی Fisu می باشد، با قوانین این سازمان آشنایی داشته تا خود و ورزشکارانمان

به قوانین داوری نبازند.

 

ما در این مقاله جهت آشنایی و معرفی شما با مسابقات و استایلهای کیک بوکسینگ از جمله استایل موزیکال فرم (Musical Form)توضیحاتی ارائه می دهیم:

مسابقات کیک‌بوکسینگ ( موزیکال فرم)

دوره باز آموزی(Musical Form)

کیک‌بوکسینگ، ورزش مبارزه‌‌ای مُدرنی است که شامل چندین رشتۀ کاملاً مشخص است:

ـ  POINT FIGHTING (PF)

ـ LOW KICK (LK)

ـ KICK LIGHT (KL)

ـ  K1 STYLE (K1)

ـ لایت کیک‌بوکسینگ  (LC)

ـ تماس کامل  (FC)

ـ فرم‌های موسیقی یا موریکال فورم Musical form  (MF)

رشته‌های کیک‌بوکسینگ بر اساس قوانین خاصی که در هر گروه اعمال می‌شود، به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: تاتامی و رینگی.

رشته‌های تاتامی شامل PF، LC، KL وMF  است که در آن استفاده از دست و پا مجاز است و ‌‌تکنیک‌ها به طور مساوی با نیروی تماسِ کنترل‌شده اجرا می‌گردند. هدف اصلی کیک‌بوکسور، شکست دادن حریف خود از طریق کسب امتیاز بیشتر در منطقۀ مبارزۀ تاتامی است.

Musical FORMS گروه خاصی از رشته‌های تاتامی است که در آن کیک‌بوکسورها در حال اجرای مجموعه‌‌ای از ‌‌تکنیک‌های کیک‌بوکسینگ هستند که این ‌‌تکنیک‌ها یا بدون موسیقی یا با موسیقی همراه است، و قصد مجری نشان دادن مبارزه با حریف خیالی و ارائه سطح مهارت خود در اجرای بالای تکنیک‌هاست. منطقۀ اجرای این نمایش‌هاTATAMI  نامیده می‌شود.

رشته‌های رینگی شامل FC، LK وK1  است که در آن استفاده از تکنیک دست و پا به طور مساوی مجاز است. قصد اصلی کیک‌بوکسور در این رشته‌ها، برای شکست دادن حریف خود از طریق کسب امتیاز بیشتر است. منطقۀ مبارزه RING نام دارد.

دوره باز آموزی(Musical Form)

رده‌های سنی در مسابقات کیک بوکسینگ:

ـ کودکان -خردسالان(CH)، پسر و دختر

ـ نونهالان، پسر و دختر

ـ نوجوانان (OC)، پسر و دختر

ـ امید (J)، مرد و زن

ـ جوانان (YJ)، مرد و زن

ـ بزرگسالان(OJ)، مرد و زن

ـ پیشکسوتان جوان، مرد و زن

ـ پیشکسوتان ارشد (V)، مرد و زن

دوره باز آموزی(Musical Form)

طبقه‌بندی کودکان 7،8  و 9 سال (CH)‌: گروه سنی بر اساس سال تولد تعیین می‌شود. در سال مسابقه، کیک‌بوکسور می‌تواند 7، 8 و 9 ساله باشد. کودکان می‌توانند در تاتامی شرکت کنند.

رده دانش‌آموزان جوان 10، 11 و 12 سال ‌(YC)‌: گروه سنی بر اساس سال تولد تعیین می‌شود. در سال مسابقه، کیک‌بوکسور می‌تواند 10، 11 و 12 ساله باشد. جوان‌تر‌ها می‌توانند در رشته‌های تاتامی استایل پوینت فایت یا (امتیاز بر حسب برخورد و اصابت ضربات به بدن حریف نه عمق ضربات) و فرم‌های موسیقی شرکت کنند.

نونهالان 13، 14 و 15 سال ‌(OC)‌: گروه سنی بر اساس سال تولد تعیین می‌شود. کیک‌بوکسورها می‌توانند 13، 14 و 15 ساله باشند. مسن‌ترها می‌توانند در رشته‌های تاتامی مبارزه پوینت فایت، لایت کنتاکت، کیک لایت و فرم‌های موسیقی شرکت کنند.

رده جوانان16، 17 و 18 سال (J)‌‌: گروه سنی بر اساس سال تولد مشخص می‌شود. کیک‌بوکسور می‌تواند 16، 17 و 18 ساله باشد. نوجوانان می‌توانند در رشته‌های تاتامی پوینت فایت، لایت کنتاکت، کیک لایت و فرم‌های موسیقی شرکت کنند.

رده نوجوانان جوان  15   و 16 سال (YJ)‌: گروه سنی بر اساس سال تعیین می‌شود. کیک‌بوکسور می‌تواند 15 و 16 ساله باشد. نوجوانان جوان‌تر می‌تواند در رشته‌های فول‌کنتاکت، لوک کیک و سبک  K1شرکت کنند.

رده نوجوانان مسن 17 و 18 سال ‌(OJ)‌: گروه سنی بر اساس سال تعیین می‌شود. کیک‌بوکسور می‌تواند 17 و 18 ساله باشد. نوجوانان مسن‌تر می‌توانند در رشته‌های فول‌کنتاکت، لوک کیک و سبک  K1شرکت کنند.

رده بزرگسالان19  تا 40 سال‌ (S)‌: گروه سنی بر اساس سال تولد مشخص می‌شود. کیک‌بوکسور می‌تواند از 19 تا 40 سال سن داشته باشد. سالمندان می‌توانند در همۀ موارد شرکت کنند.

کلاس بازی پیشکسوتان رده41  تا 55 سال ‌(V)‌: کیک‌بوکسور می‌تواند از 41 تا 55 سال سن داشته باشد. کلاس پیشکسوتان می‌توانند در رشته‌های تاتامی پوینت فایت، لایت کنتاکت و کیک لایت شرکت کنند.

دوره باز آموزی(Musical Form)

شرایط حضور در مسابقات:

مبتدی‌ها، کیک‌بوکسورهای جوانی هستند که کمتر از یک سال است که کیک‌بوکسینگ را آموزش می‌دهند، حداکثر پنج بار در جام‌ها و مسابقات آزاد شرکت کرده و هرگز در رده‌های معمولی شرکت نکرده‌اند.

* جام‌ها و مسابقات آزاد همچنین می‌توانند میزبان مسابقات برای مبتدیان باشند؛ نه در مسابقات قهرمانی جهان، قاره و کشور.

* اگر در طول مبارزۀ جام و مسابقات منطقه‌ای، نشان داده شود که کیک‌بوکسورِ جوان دانش و مهارت بیشتری دارد، و به منظور محافظت از حریف، داور مرکزی می‌تواند همۀ داوران و داور اصلی را فراخواند. تاتامی و سرپرست، با نظر اکثریت تصمیم می‌گیرند که آیا رقیب مبتدی است یا خیر. اگر اکثریت به این نتیجه رسیدند که شرکت‌‌کننده مبتدی نیست، ردّ صلاحیت خواهد شد.

* در مسابقات قهرمانی جهان و قاره، کیک‌بوکسورها باید ملّیتشان را اعلام کنند؛ با نشان دادن مدرک رسمیِ کشوری که نمایندۀ آن‌ها هستند (گذرنامه، شناسنامه و یا مدرک رسمی)؛ و یا کارت اقامت دائم در کشوری که می‌خواهند نمایندگی کنند.

* تحت شرایط خاص کیک‌بوکسوری که پیش‌تر نمایندۀ تیم ملی در قاره‌‌ای یا مسابقات قهرمانی جهان بوده است، در هر ردۀ سنی می‌تواند نمایندگی تیم ملیِ دیگری را بپذیرد (یک بار). این امر چنین الزاماتی دارد:

‌‌ـ تأییدیۀ ملی رسمی اقامت دائم در کشور جدیدشان؛

‌‌ـ تغییر نمایندگی حداقل یک ماه قبل، باید اعلام و دلیل آن توضیح داده شود؛

‌‌ـ باید توافق‌نامۀ کتبی پذیرش رسمی توسط کشور ‌‌مبدأ وجود داشته باشد؛

‌‌ـ هر گونه گمانه‌زنی برای چنین نمایندگی‌ای مجاز نخواهد بود. چنین امری می‌تواند مجازات داشته باشد؛

‌‌ـ کیک‌بوکسور نمی‌تواند دوباره به عقب برگردد و برای کشور اصلی‌اش یا هر کشور دیگری در آینده شرکت کند؛

‌‌ـ کیک‌بوکسور با داشتن دو پاسپورت از کشورهای مختلف، فقط یک بار می‌تواند تغییر نمایندگی دهد؛

‌‌ـ اگر کیک‌بوکسوری پیش‌تر نمایندۀ تیم ملی بوده است، تغییر نمایندگی هر بازیکن از تیم ملی یک کشور باید به توافق‌نامۀ کتبی بین کشورها منجرب شود و درخواست وی به مقرّ مرکزی سازمان رشته ورزشی مختص با تأیید کتبی برسد.

‌‌ـ هنگام ‌‌وزن‌کشی، مدرک هویت رسمی شخصی باید به دفتر ثبت /‌‌ وزن‌کشی نشان داده شود؛

‌‌ـ در مسابقات قهرمانی قاره، شرکت‌کنندگانِ سایر قاره‌ها مجاز به شرکت نیستند.

* سازمان‌های برگزاری مسابقات می‌بایست به طور کامل قوانین جهانی ضدّ دوپینگ را پذیرفته باشند.

* هر کیک‌بوکسور، مربی و مسئول موظف به درک، تطبیق و احترام به داوران و مسئولان مسابقات، چه در داخل و چه در خارج است.

* ورزشکاران موظفند دستورالعمل‌های مدیر ضدّ دوپینگ و ارائه‌دهندگان خدمات مرتبط را دنبال کنند. پُر کردن فرم محل برگزاری مسابقات و ارسال آن به مسئول کمیته ضدّ دوپینگ لازم است؛ و عدم رعایت آن‌، تعلیق خودکار رتبۀ آن‌ها را به دنبال خواهد داشت و منجر به عواقب قانونی خود خواهد شد.

* در طول مسابقات قهرمانی قاره‌‌ای یا جهانی، حداکثر دو مبارزه در روز مجاز است.

جام جهانی و رویدادهای کلاسA/B/C‌ . در همۀ ورزش‌های رینگی، تعداد محدودی برای بازی در روز وجود ندارد.

* کیک‌بوکسور تنها پس از حضور در مسابقات ‌‌بین‌المللی، مجاز به مبارزه خواهد بود.

توسط پزشک منصوب شده ، که فدراسیون نام او را به رسمیت می‌شناسد، برای آن مسابقه مناسب اعلام شده باشد.

* معاینۀ فیزیکیِ پزشکی برای هر کیک‌بوکسور الزامی است.

دکتر بعد از ‌‌وزن‌کشی پزشکِ معاینه‌‌کننده، اعتبار را بررسی و دربارۀ آن ‌‌تصمیم‌گیری خواهد کرد.

مناسب بودن هر گواهی برای شرکت در مسابقات قهرمانی کشور می باشد و در مسابقات ورزشکار باید گواهی پزشکی صادرشده بر طبق قوانین پزشکی ا به همراه داشته باشد.

* حداقل به معاینات و تشخیص ابزاری برای تأیید گواهی شرکت ورزشکار نیاز است.

* گواهی پزشکی فقط برای یک سال معتبر است. اگر کیک‌بوکسور آسیب جدی را تحمل کرده باشد، مانند: ضربه مغزی، آسیب جدی،KO  یا TKO از زمان آخرین گواهیِ پزشکیِ صادرشده، گواهی‌نامۀ جدیدی لازم است.

* گواهی‌ها و فرم‌های پزشکی را می‌توان پیش‌تر به صورت آنلاین نیز ارسال کرد، در صورتی که نزد سازمان مربوطه پذیرفته شده باشد.

کیک‌بوکسورِ مجاز به شرکت در صورتی که روی زخم خود بانداژ داشته باشد، اجازۀ شرکت در دعوا را نخواهد داشت.

بریدگی، جراحت، زخم، پارگی یا جریان خون روی سر یا صورت، بینی و گوش مشمول این قانون است‌. اگر زخم توسط کلودیون محافظت شود، ممکن است به آن‌ها اجازۀ مبارزه داده شود. دکتری که کیک‌بوکسور را در روز مسابقه معاینه می‌کند، این تصمیم را اتخاذ می‌کند.

رویه‌های پزشکی و دستورالعمل‌های امنیت بهداشتی شامل موارد زیر می باشد:

‌‌ـ معرفی

‌‌ـ ضدّ دوپینگ

‌‌ـ روش‌های کاهش وزن و تغذیه

‌‌ـ گواهی تناسب اندام پزشکی ‌‌ـ معاینات

‌‌ـ بررسی پزشکی پیش از مسابقات

‌‌ـ تعلیق پزشکی

‌‌ـ پرسنل پزشکی

‌‌ـ امنیت سلامت در مسابقات

* حضور پزشک منصوب (پزشک واجد شرایط با تجربۀ ‌‌شناخته‌شده در ورزش‌های رزمی) الزامی است. پزشک در طول مسابقه ‌باید حضور داشته باشند و نباید پیش از پایان مسابقه، محلّش را ترک کند.

* در تورنمنت‌ها باید حداقل دو نفر پرسنل آمبولانس در محل حضور داشته باشند.

* در صورتی که یک زنِ مسلمان شرکت کند، باید رضایت کتبی خود را به مسئولان برگزاری سازمان بدهد، که در مواقع اضطراری (صدمات، بریدگی و…) اعضای کادر پزشکی کشیک می‌توانند هر گونه معاینۀ فوری و ضروری را انجام دهند.

مربی:

مربی متخصص کیک بوکسینگ شخصی است که تحصیل کرده و دارای مجوز مناسب برای ورزش کیک بوکسینگ باشد.

برای شرکت در مسابقات جهانی و قاره ای و جام جهانی مربی باید دارای مجوز باشد

مربی مسابقات باید طبق قوانین و مقررات ملی از فدراسیون ملی مجوز داشته باشد.

  • آموزش و صدور مجوز شرکت کیک بوکسر در مسابقات جهانی / قاره ای و جام ها را دیده باشد.
  • مشارکت فعال و حمایت از سمینارهایی که توسط رئیس و اعضای کمیته مربیان سازماندهی و رهبری می شود وکمک به آموزش، بهبود، به اشتراک گذاری و گسترش دانش، تجربیات و اطلاع رسانی در مورد جدیدترین پیشرفت هادر ورزش کیک بوکسینگ می شود.
  • مطمئن باشید که همه مربیان به روشی کار می کنند که برای قوانین آن سازمان تعریف شده باشد.
  • سمینار باید شامل موارد زیر باشد:

– توضیح شفاهی، ویدئویی، PPT یا هر روش دیگری برای معرفی، ارائه و توضیحات اساسی توسعه ورزش کیک بوکسینگ لازم باشد.

– تبیین شفاهی موضوعات اصلی که باعث ایجاد مشکل می شود

تمامی مربیان باید در سیستم عضویت سازمان خود ثبت نام کرده و دارای مجوز مناسب برای مربیگری باشند

  • مربیان باید از لباس ورزشی تیم ملی/باشگاهی، شلوار بلند و کفش تمرینی استفاده کنند.
  • مربی موظف است به محل مبارزه (رینگ یا تاتامی): حوله، بطری پلاستیکی آب بیاورد.

فقط برای نوشیدن و شستشوی دهان استفاده می شود. هیچ نوع دیگری از بطری آب در منطقه مبارزه مجاز نیست

(تاتامی یا حلقه) برای استفاده کیک بوکسورها یا مربیان (بطری شیشه ای ممنوع است).

  • حمل کیف و کوله پشتی مجاز نیست، اما حمل کیف سند کوچک در اطراف مجاز است به دور کمر
  • پوشیدن کلاه یا کلاه، پیراهن بدون آستین، شورت و دمپایی ممنوع است.
  • پوشیدن لباس یا قسمتی از لباس از سایر ورزش ها و همچنین لباس ممنوع است

با آرم یا علائم سایر ورزش ها یا لباس مشخصه هر ورزش دیگر مشخص شده است

  • یک مربی در طول مبارزه باید قوانین زیر را رعایت کند:

– کیک بوکسور باید یک یا حداکثر دو مربی در گوشه خود داشته باشد تا در طول مبارزه به او کمک کنند

– باید بالای 18 سال سن داشته باشند.

– فقط یک مربی ممکن است وارد منطقه مبارزه شود.

مربی قبل و حین مبارزه مجاز به ورود به رینگ یا روی تاتامی نیست. فقط در طول

وقفه ها.

– مربی باید همیشه روی صندلی ارائه شده بنشیند و نباید مزاحمتی ایجاد کند

– اگر مربی متوجه اشتباه مادی داور مرکزی، اشتباه در اندازه گیری زمان یا با ثبت امتیاز و نتایج، مربی حق دارد بایستد و به داور مرکزی نشان دهد

با کف دستش یک علامت T نشان می دهد (زمان) و درخواست وقفه مبارزه و اصلاح مطالب را دارد

اشتباه مربی حق درخواست استراحت و اصلاح یک اشتباه مادی را دارد

مربی حق درخواست تغییر در داور مرکزی را ندارد

اگر مربی شکایت کند یا به آن نظر بدهد، تصمیم داور مرکزی یا داور به او اخطار داده خواهد شد.

– مربی می تواند مبارزه را از طرف کیک بوکسور خود با انداختن حوله در حین مبارزه رها کند.

داور مرکزی یا هیات ژوری پس از دو اخطار لفظی حق دارد مربی را از مسابقه اخراج کند

که با تصمیم اکثریت قضات و ناظر از دستورات او اطاعت نکرده باشد.

  • در صورت تداوم تخلف مربی رد صلاحیت شده، نسبت به مسئولان سایر مربیان، کیک بوکسورها یا تماشاگران، رئیس داور حق دارد او را برای تمام درگیری ها محروم کند.

روز مسابقه در چنین حالتی، داور اصلی باید اقدامات انضباطی را آغاز کند.

  • در صورتی که محرومیت مربی برای کل روز یا کل مسابقات باشد، سرداور این مسابقه باید علیه مربی به صورت کتبی به ستاد مرکزی و اداری سازمان خود و مسئول برگزاری مسابقات اطلاع دهد و دفتر نیز باید این روش را مطابق با مقررات قابل اجرا انجام دهد و کمیته انضباطی خواهد شد. و چنین موردی را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

دوره باز آموزی(Musical Form)

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با کیک بوکسینگ پیشنهاد می گردد به بخش آموزش و مقالات معرفی کیک بوکسینگ مراجعه نمائید.